Főoldal    Információ a pénzekről     Érme Bolt     Hírek    Linkek
Komondor pásztor és vadászkutya 2000ft

Komondor „Magyar pásztor- és vadászkutya fajták” sorozat – II.

A komondor, az egyik legismertebb magyar pásztoreb 2017 óta tartozik a Hungarikumok Gyűjteményébe másik nyolc őshonos kutyafajtával együtt. A komondor honfoglaló őseinkkel érkezett a Kárpát-medence területére. Tartásának elsődleges célja a területek, a nyáj őrzése, védelme volt. Tekintélyt parancsoló megjelenésének, megvesztegethetetlen, bátor viselkedésének köszönhetően vívta ki az állattartó pásztorok, juhászok megbecsülését.

A 20. század közepétől a belterjes állattartást követően a komondorok tevékenységi köre fokozatosan csökkent, legfeljebb telephelyek, ipari objektumok őrzésére terjedt ki feladatuk. Ennek ellenére jellemük az elmúlt évszázadokban szinte semmit nem változott. Napjaink folyamatosan változó természeti környezetében- a tenyésztőkön kívül a Nemzeti Parkok területén hagyománytiszteletből tartják. A ragadozók (farkas, aranysakál, hiúz) újbóli megjelenésével szerepük feltehetően jelentősen megváltozik, mivel az őrzésben és a védelemben való alkalmazásuk a környezetmegóvás legtermészetesebb módja. Nemzetközi elterjedésük jelentős, a világ szinte minden területén megbecsült társa az embernek.

Tervező: IMREI Boglárka
Átmérő: 34 mm
Szél: recézett


Névérték: 2000 Forint
Anyag: színesfém (Cu75Ni4Zn21)
Súly: 16 g

Kibocsátás: 2020.09. vége

Verhető: 10000 db proof-like

Komondor „Magyar pásztor- és vadászkutya fajták” sorozat – II. kétezer forintKomondor „Magyar pásztor- és vadászkutya fajták” sorozat – II. 2000 ftweboldal készítésSzállítás és garancia | Az adatkezelésről | A használat szabályai | Fémjelek | Jogszabályok | Kapcsolat - Vevőszolgálat