Főoldal    Információ a pénzekről     Érme Bolt     Hírek    Linkek
2015. évi Duna-Ipoly NP 10000 Ft 2000 Ft

Duna-Ipoly Nemzeti Park emlékérme
 

A Magyar Nemzeti Bank 10 000 forintos címletű ezüst és 2000 forintos színesfém emlékérmét bocsátott ki „Duna-Ipoly Nemzeti Park” megnevezéssel. Az emlékérme a magyarországi nemzeti parkokat bemutató sorozat harmadik tagjaként jelent meg a 2010-ben kibocsátott Őrségi Nemzeti Park és 2011-ben kibocsátott Duna-Dráva Nemzeti Park emlékérméket követve.

Az emlékérme előlapján, a középmezőben a Dunakanyar Zebegény-Visegrád közötti folyószakaszának ábrázolása látható, előtérben, jobb oldalon a havasi cincérrel, a Duna-Ipoly Nemzeti Park címerállatával. A bal felső sarokban, négy vízszintes sorban az értékjelzés, a „FORINT” felirat, valamint – a névérték első számjegye alatt – a „2015” verési évszám és a „BP.” verdejel olvasható. Az emlékérme szélén, jobb oldalon, egymás alatti két vízszintes sorban a „havasi” és a „cincér”, lent a „MAGYARORSZÁG” felirat olvasható.

Az emlékérme hátlapján, a középmezőben a Dunakanyar Zebegény-Visegrád közötti látképének ábrázolása látható. Az emlékérme felső részén, középen, egymás alatti két vízszintes sorban a „DUNA-IPOLY” és a „NEMZETI PARK”, lent, középen – a látkép ábrázolásában elhelyezve, kézírással – a „Dunakanyar” felirat olvasható. Az emlékérme jobb alsó szélén – a látkép ábrázolásában elhelyezve – Kósa István tervezőművész mesterjegye látható.

Az ezüst emlékérme fekvő téglalap alakú, 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 31,46 gramm, mérete 26,4x39,6 mm, széle sima. A színesfém változat réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 27 gramm, méretben és éremképben nem tér el az ezüst verettől.

Megrendelhető:

Duna-Ipoly Nemzeti Park 10000 Ft PP

Duna-Ipoly Nemzeti Park 2000 Ft BUweboldal készítésSzállítás és garancia | Az adatkezelésről | A használat szabályai | Fémjelek | Jogszabályok | Kapcsolat - Vevőszolgálat